Cele mai spectaculoase driblinguri din NBA

Lifestyle Sport Stiri
Full length portrait of a basketball player with ball

În fiecare sezon, jucătorii din NBA ne uimesc cu driblingurile lor spectaculoase și creative. În sezonul trecut, am fost martorii unor mișcări incredibile care au lăsat fanii și comentatorii fără cuvinte. Unul dintre cele mai spectaculoase driblinguri a fost realizat de Stephen Curry, superstarul echipei Golden State Warriors. Într-un meci împotriva echipei Los Angeles Lakers, Curry a reușit să treacă de apărarea adversă cu un dribling rapid și apoi a încheiat acțiunea cu o aruncare de trei puncte. Această mișcare a demonstrat abilitățile extraordinare ale lui Curry în dribling și precizie în aruncări.

Un alt jucător care a impresionat cu driblingurile sale în sezonul trecut a fost Kyrie Irving de la Brooklyn Nets. Într-un meci împotriva echipei Boston Celtics, Irving a realizat un dribling incredibil prin piciorul adversarului său, apoi a continuat să treacă de apărare cu o serie de schimbări rapide de direcție. Această mișcare a demonstrat agilitatea și creativitatea lui Irving în jocul său.

Un alt moment spectaculos în sezonul trecut a fost realizat de Russell Westbrook de la Washington Wizards. Într-un meci împotriva echipei Houston Rockets, Westbrook a realizat un dribling rapid și apoi a trecut de apărare cu o schimbare bruscă de direcție. A continuat să-și păstreze controlul mingii în timp ce trecea de mai mulți adversari și a încheiat cu o aruncare spectaculoasă. Această mișcare a demonstrat agilitatea și forța lui Westbrook în jocul său.

Acestea sunt doar câteva exemple de driblinguri spectaculoase din sezonul trecut din NBA. Jucătorii continuă să ne uimească cu abilitățile lor în fiecare sezon, iar fanii așteaptă cu nerăbdare să vadă ce driblinguri vor realiza în următorul sezon.

Top 5 driblinguri de senzație în jocurile NBA

În fiecare sezon, jucătorii din NBA ne impresionează cu driblingurile lor de senzație. Aceste mișcări spectaculoase nu numai că arată abilitățile extraordinare ale jucătorilor, dar și atrag atenția fanilor și a comentatorilor. Iată topul nostru al celor mai senzaționale driblinguri din jocurile NBA:

 1. “Shammgod” de la Chris Paul – Această mișcare a devenit faimoasă datorită lui God Shammgod, fost jucător de baschet și inventatorul driblingului. Chris Paul, jucătorul echipei Phoenix Suns, a reușit să execute acest dribling într-un meci împotriva echipei Denver Nuggets. Acest dribling implică o schimbare bruscă de direcție cu o lovitură rapidă a mingii între picioare. Paul a reușit să treacă de apărarea adversă cu această mișcare incredibilă.
 2. “Hesitation” de la James Harden – James Harden, jucătorul echipei Brooklyn Nets, este cunoscut pentru abilitățile sale de dribling și pentru mișcările sale creative. Unul dintre driblingurile sale de senzație este “hesitation”, în care Harden își încetinește temporar viteza de deplasare pentru a-și păcăli adversarul și apoi accelerează brusc pentru a trece de el.
 3. “Shake and Bake” de la Kemba Walker – Kemba Walker, jucătorul echipei New York Knicks, este un maestru al driblingului și al schimbărilor rapide de direcție. Mișcarea sa “shake and bake” implică o schimbare rapidă de direcție, urmată de o accelerație bruscă pentru a trece de apărarea adversă. Walker a reușit să execute această mișcare într-un meci împotriva echipei Philadelphia 76ers.
 4. “Behind the Back” de la Damian Lillard – Damian Lillard, jucătorul echipei Portland Trail Blazers, este cunoscut pentru abilitățile sale de dribling și pentru mișcările sale creative. Unul dintre driblingurile sale de senzație este “behind the back”, în care Lillard trece mingea de la o mână la alta prin spatele său pentru a-și păcăli adversarul și apoi accelerează pentru a trece de el.
 5. “Crossover” de la Allen Iverson – Allen Iverson, fost jucător al echipei Philadelphia 76ers, este considerat unul dintre cei mai buni jucători de dribling din istoria NBA. Driblingul său “crossover” a devenit faimos datorită vitezei sale și a schimbărilor rapide de direcție. Iverson a reușit să execute acest dribling într-un meci împotriva echipei Los Angeles Lakers.

Acestea sunt doar câteva dintre driblingurile de senzație din jocurile NBA. Jucătorii continuă să ne uimească cu abilitățile lor și cu mișcările lor creative în fiecare sezon.

Cum să îți îmbunătățești driblingul în stilul jucătorilor de top din NBA

Driblingul este una dintre cele mai importante abilități în baschet și poate face diferența între un jucător mediu și unul de top. Dacă vrei să îți îmbunătățești driblingul în stilul jucătorilor de top din NBA, iată câteva sfaturi care te pot ajuta:

 1. Exersează regulat – Pentru a-ți îmbunătăți driblingul, trebuie să exersezi în mod regulat. Dedica timp în fiecare zi pentru a lucra la mișcările tale și pentru a-ți dezvolta coordonarea ochi-mână. Poți exersa driblingul într-o sală de sport sau chiar în curtea ta.
 2. Învață de la cei mai buni – Urmărește jucători de top din NBA și studiază mișcările lor de dribling. Observă cum își folosesc mâinile și corpul pentru a păcăli apărarea adversă și pentru a-și menține controlul mingii. Poți învăța multe tehnici și strategii prin simpla observare a jocului lor.
 3. Fii creativ – Driblingul în stilul jucătorilor de top din NBA implică adesea mișcări creative și neașteptate. Nu te limita doar la mișcările tradiționale, ci încearcă să fii creativ și să îți inventezi propriile mișcări. Experimentează cu schimbări de direcție rapide, driblinguri între picioare sau prin spatele tău.
 4. Dezvoltă puterea și agilitatea – Driblingul în stilul jucătorilor de top din NBA necesită atât putere, cât și agilitate. Lucrează la dezvoltarea puterii musculare prin exerciții de forță, cum ar fi flotările și genuflexiunile. De asemenea, antrenează-te pentru a-ți îmbunătăți agilitatea prin exerciții de sărituri și sprinturi.
 5. Practică în situații de joc – Driblingul într-o sală de sport poate fi diferit față de driblingul într-un meci real. Practică driblingul în situații de joc simulate, unde trebuie să treci de apărarea adversă și să-ți menții controlul mingii în timp ce îți ataci coechipierii. Aceasta îți va ajuta să-ți îmbunătățești abilitățile într-un context real.

Driblingul în stilul jucătorilor de top din NBA necesită multă practică și răbdare. Cu timpul și cu efortul potrivit, poți ajunge să ai un dribling de top și să impresionezi pe terenul de baschet.

Driblinguri creative care au uimit fanii NBA

Driblingul este o parte importantă a jocului de baschet și jucătorii din NBA continuă să ne uimească cu mișcările lor creative și neașteptate. În ultimii ani, am fost martorii unor driblinguri care au lăsat fanii fără cuvinte. Iată câteva exemple de driblinguri creative care au uimit fanii NBA:

 1. “Shammgod” de la Jamal Crawford – Jamal Crawford, fost jucător al echipei Brooklyn Nets, este cunoscut pentru abilitățile sale de dribling și pentru mișcările sale creative. Unul dintre driblingurile sale celebre este “shammgod”, în care Crawford trece mingea prin piciorul adversarului său și apoi accelerează pentru a trece de el. Această mișcare a devenit faimoasă pentru creativitatea și îndemânarea lui Crawford.
 2. “Spider” de la Kyrie Irving – Kyrie Irving, jucătorul echipei Brooklyn Nets, este cunoscut pentru driblingurile sale spectaculoase și pentru schimbările rapide de direcție. Unul dintre driblingurile sale creative este “spider”, în care Irving își încurcă picioarele în mod intenționat pentru a-și păcăli adversarul și apoi accelerează pentru a trece de el. Această mișcare a impresionat fanii prin creativitatea și agilitatea lui Irving.
 3. “Yo-yo” de la Allen Iverson – Allen Iverson, fost jucător al echipei Philadelphia 76ers, este considerat unul dintre cei mai buni jucători de dribling din istoria NBA. Unul dintre driblingurile sale celebre este “yo-yo”, în care Iverson își mișcă mâna în sus și în jos pentru a-și păcăli adversarul și apoi accelerează pentru a trece de el. Această mișcare a impresionat fanii prin creativitatea și viteza lui Iverson.

Acestea sunt doar câteva dintre driblingurile creative care au uimit fanii NBA. Jucătorii continuă să ne surprindă cu mișcările lor inventive și neașteptate, iar fanii așteaptă cu nerăbdare să vadă ce driblinguri spectaculoase vor realiza în viitorul sezon.

Distribuie Articolul